Gijsen en het goddelijk steunbewijs

Colleborative Story-telling 2Geen bewijs kindermisbruik oud-bisschop Gijsen (Denn bei Gott ist alles möglich ofwel God dobbelt niet)

AMSTERDAM –  Een klacht wegens kindermisbruik tegen oud-bisschop Jo Gijsen is ongegrond verklaard omdat er geen steunbewijs is. Dat schrijft NRC Handelsblad. Dat wil overigens niet zeggen ,,dat de door de klager gestelde feiten niet waar zouden zijn”, zo staat in een advies van de klachtencommissie seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk.
Gijsen (80) zou in 1958, toen hij kapelaan was in Valkenburg aan de Geul, verregaande seksuele handelingen hebben verricht met de toen 10-jarige zoon van een parochiaan. De nu 64-jarige man diende in 2009 een klacht hierover in.
De klachtencommissie veroordeelt de houding van Gijsen in deze zaak. Hij weigerde mee te werken en deed aangifte van smaad tegen het slachtoffer.
.
(reactie MCU) Onbegrijpelijk dat deze klacht uit 2009 niet in het Deetman rapport is gesignaleerd / opgenomen, wel wordt er een ruime analyse besteedt aan geschuif, sluitingen van ondermeer HTP te Heerlen waar ik ooit veel kwam, optrad en vrienden die als priesterstudent discussies voerden over het celibaat en geen zin hadden in het hele onthouding / drooglegging gedoe. Gijsen propageert conservatieve waardes, legt hemelse inzichten op aan iedereen die niet kiest voor systeem katholieke zingeving. Nou ja, je mocht van Gijsen veel kinderen produceren, deze productievrouwen konden geen kant uit zeker de vrouw die 17 kinderen baarde en zelfmoord pleegde…zij kon het niet meer aan.
Incest, hoe dan ook je eert je vader en moeder, bleef de norm (bij Gijsen).
.
Hoe kan het dat deze klacht uit 2009 niet is doorgedrongen in het onderzoek naar seksueel misbruik. Het lijkt op een verkrampte poging het Vangheluwe effect te vermijden. Het zou de wankele positie van RKK Nederland in een diepe ravijn storten na de vele onthullingen en zou HET ONAFHANKELIJKE ONDERZOEK VAN DE COMMISSIE DEETMAN op scherp zetten, blijkt ook hier de top betrokken bij misbruik. Uitspraak van bisschop de Korte is dan ook veelbetekenend in die tijd ‘jammer van het grondpersoneel‘!!
.
Gijsen kwam vaker in het nieuws, de Ijsland priester die hij beschermde, het masturbatie gordijnen incident (het was ooit journaal nieuws; bisschop begluurde masturberende jongen). Eind vijftiger / begin zestiger jaren had geschiedenis leraar Timmermans van het seminarie Rolduc seks met leerlingen, een klacht luidde dat Gijsen hiervan af wist maar niet daadkrachtig genoeg optrad. Opmerkelijk omdat hij zich een fel tegenstander van homoseksualiteit betuigde, kon hij de homo feesten rond percelen van de bisschop niet intomen, ook hier kon Gijsen geen vuist maken. Een typisch voorbeeld van chantabele, bedrieglijke verstandhoudingen (collusie).
.
De klacht is ongegrond verklaard wat niet wil zeggen ‘dat de door de klager gestelde feiten niet waar zouden zijn’? Dit hebben we vaker gehoord de laatste tijd. In welke Godsrijk kan iets niet waar zijn als wél waar zijn maar altijd levende beklaagden vrijpleit. Wie weet zou dat zo maar eens geleverd kunnen worden wanneer méér openheid in de kerk van vóór 2009 openbaar wordt. Bottom line is zij (Hulp en Recht) wisten in ieder geval in 2009 dat deze klacht er lag. Maar zij zwegen….ook tegenover Deetman! Steunbewijs is een goddelijke uitvinding.rapport Deetmane