In het huis van de heilige geest

Foto AP / John Redman…’Jij maakt er een potje van Jimmy…alleen ik weet het Jimmy’!

Onderwerp: de BBC documentaire van Louis Theroux over Jimmy Savile, als u dit niet wilt lezen please gaat u verder met andere, aardse zaken. Deze notoire BBC fundraiser / kinderaanrander / verkrachter  bleek Savile meer dan 1350 kinderen te hebben misbruikt, gedurende zijn ‘carrière’.  Wat opviel zijn de overeenkomsten met het misbruik schandaal in de RKK.

Overeenkomst nr uno

De liefdadigheid van Jimmy Saville voor een nieuw ziekenhuis in Leeds deed veel stemmen verstommen omdat het de charity / liefdadigheid in gevaar zou brengen dan wel een smet zou werpen op deze ‘goede kant’ van Savile. Met deze slimme tevens verwarrende, dubbelheid sloeg hij toe. Bij parlementen / koningshuizen / fans en in het huis van de heilige geest!

Overeenkomst nr 2

Het geloof als morele autoriteit gelijk Jimmy’s bekendheid stond op een voetstuk; tegen God valt niet op te boksen en tegen de nieuwe übermensch, een celebrity, ook niet. Donald Trump riep het nog triomfantelijk ‘grab them by the pussy, you can do anything when you’re famous’.

Overeenkomst nr 3

De naam van BBC liet diepgravend onderzoek niet toe. Vreemd voor een zender die naar de waarheid zocht ‘all over the world’.

De RKK predikte mededogen, liefde en toch werden wij als kinderen opgesloten in een internaat aan een streng regime onderworpen; zoals de bekende foltermethoden als isolatie en / of klassikaal straffen / jongetjes werden door de broeders (Servatius / Alphons) opgestookt tegen elkaar, kortom veel geweld. Je werd geïsoleerd  wanneer je je eigen weg gaat, met een stoornis bezeten, weggezet. Je bent NIEMAND een nummer (33) dus je gedraagt je volgens de regels van de zelfverloochening want repressie volgt wanneer je voor jezelf opkomt.

Excuses

BBC-Directeur Lord Hall heeft zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers. “Een serieverkrachter en een roofzuchtige verkrachter heeft zich in het zicht van het bedrijf tientallen jaren verstopt”.

Hall: “De BBC heeft gefaald terwijl zij jullie had moeten beschermen. Sorry, we hebben jullie in de steek gelaten en dat weten we.”

De kerk wist dit ook maar zij beschouwen zich als een aparte staat, niet van deze wereld, en hun ‘state of mind’, in het huis van de heilige geest, kent een escape: vergiffenis en boetedoening (de biecht). Kloosters waren voor veel homoseksuele mannen de perfecte plek om zich te verbergen. Daarbuiten is macht en schaamte wat veel mensen deed zwijgen. Een vrouw die mijn moeder vertelde ‘dat Bleijerheide er bekend om stond’ wilde ik spreken in 2005 voor de documentaire ‘Tussen Kathmandu en Bleijerheide’ maar haar naam vertelde mijn moeder NIET.