Sport en seks

Alle vijf voetbalclubs uit Londen die in de Premier League uitkomen, zijn betrokken bij het grote schandaal rond seksueel misbruik van jeugdvoetballers.

De politie van Londen bracht maandag naar buiten dat ze 255 meldingen van seksueel misbruik onderzoeken tegen personen die werkten bij 77 clubs uit de hoofdstad, inclusief Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United en Crystal Palace.

De oudste klachten dateren van de jaren zestig uit de vorige eeuw, meldde de hoofdinspecteur van de eenheid die het schandaal onderzoekt. “We nemen alle beschuldigingen serieus en een gespecialiseerd bureau zal alle informatie doornemen”, meldde hij aan Sky.

Het aantal meldingen van seksueel misbruik van jeugdvoetballers is de laatste maanden verder gestegen. Scotland Yard zegt dat zich 526 slachtoffers hebben gemeld. In totaal zijn er 248 Engelse voetbalclubs betrokken en worden 184 verdachten onderzocht.

(MCU) Je zou zeggen dat na het grote misbruik schandaal in de RKK andere slachtoffers zich eenvoudig zouden melden. Nee dus, maar langzaam gaat ook deze doofpot (sport en seks het fysieke bestaan) open. Ik heb al vaker gewezen op de voetballertjes in Landgraaf waar vroeger zeker één dubieus figuur rondliep, hij werkte voor de Salesianen. Toen MCU daar meer informatie over kreeg wilde ik nader op de zaak ingaan maar om er openlijk over te praten, ging te ver. Nu, lijkt het moment gekomen dat meer ‘kinderen’, volwassenen nu, zich zullen melden. Het wordt tijd en duidelijk hoe wijdverbreid dit misbruik geweest is en het zegt veel over de cultuur waarin wij leefden en kinderen tot ons lieten komen!