Jaren gingen voorbij

Vanmorgen werd ik wakker met een sms van mijn zoon Ramon, een heel lief berichtje om het oude jaar af te sluiten. Op dat moment klonk ‘Dancing Queen, van Abba op de radio top 2000. Mijn top dit jaar zijn de mensen die me bijgestaan / geholpen hebben om een hartstilstand te overleven. Goodbye 2016 17 Mei de dag dat ik wegens hart falen aan de poort bij Petrus verscheen, en hij in paniek, me weigerde: ‘Jouw tijd is nog niet gekomen jongen, véél te vroeg’!

hemelpoort

‘Mijn tijd komt nooit’, antwoordde ik Petrus, ‘je hebt al zoveel klootzakken doorgelaten, ‘wat is dit voor een zootje’!

‘Ik kan het niet helpen de AivD houdt me al sinds acties in 1969 tegen een granaatonderdelen fabriek (leverde granaatonderdelen voor de oorlog in Vietnam) in de gaten, en wat ik ook doe en zelfs NIET DOE, ik ben schuldig zonder ook maar één strafbaar feit te hebben gepleegd’. Ik overdenk mijn leven en dit jaar 2016 waarin ik op de eerste plaats mijn bestuur (MCU) wil bedanken omdat zij zonder voorbehoud meteen alle dagelijkse taken hebben waar(over)genomen. Corrie, Leo en Willem gingen naar de Tweede kamer, Adviesraad, gesprekken met congregaties en stonden mensen te woord die met onvrede procedures hebben ‘afgesloten’. Nog steeds melden mensen zich met schrijnende verhalen over misbruik en geweld en zien we steeds duidelijker de oorlog die in de verschillende ordes / congregaties, woedt.

Het is usance dat de vuile was niet wordt buiten gehangen, zo wel dan zal het ten koste gaan van priesters / broeders die hun leven niet meer zeker zijn. Er kleven nog steeds criminele trekjes aan de instituten van RKK, kan ook niet anders vanwege de Omerta-geslotenheid van haar organisaties.

Hier ben ik dan alive and kicking, ik ga weer ademend door het leven in de hoop dat me een volgende crash bespaard zal blijven. Er is namelijk nog het een en ander te doen. Ik groet jullie vrienden en wens jullie een liefdevol 2017, dank aan allen die me hebben bijgestaan tijdens mijn revalidatie, Ramon, Jody, Jesse, Jules, Judith en Nop, Judith en Bas, Esther, Patty, Remy, neef / nicht John, Jo, Maria, Mark; Marie-José, André, Toby, Roy, Charles, Ed, Pierre, buren Jim / Macha, en zeker mijn broer Paul, die naast me stond tijdens de crash. De mensen van Selexis, Dominicaner kerk, de nieuwe vrienden / personeel van Adelante.

Allen, iedereen, een sexy, super gaaf 2017