Kinderrechten

Advocaat Jan Boone heeft vrijdag aangifte gedaan tegen de Rooms-Katholieke Kerk, de paus en de bisschoppen in Nederland. Volgens Boone is de Kerk een criminele organisatie die als oogmerk heeft het beletten, dan wel bemoeilijken van de opsporing van seksueel misbruik van minderjarigen.

Boone treedt op namens Theo Bruyns (74). Die zat van zijn elfde tot en met zijn dertiende op een seminarie in Helmond, waar hij werd misbruikt. De aangifte is gedaan bij de hoofdofficier van het arrondissementsparket Oost-Nederland in Arnhem.

De Kerk voldoet volgens de aangifte aan alle eisen die worden gesteld aan een criminele organisatie. „Door zich de ‘erfgenamen’ van Jezus en de apostelen te noemen, heeft de RKK zich het recht toegeëigend een totaal eigen positie in te nemen als het gaat om bestraffing van seksueel misbruik dan wel verkrachting, met uitsluiting van het strafrecht”, aldus de aangifte

Boone heeft mij ook benaderd om deze aangifte te ondersteunen maar buiten het ‘einde der middeleeuwen’, reactie van Midas Pandora, wordt dit bij de grote hoop ‘procedures verjaard’, geflikkerd. In 2010 heb ik in de Tweede kamer tegen kardinaal Eijk gezegd, ‘hoe hij het vond dat ie baas was van een criminele organisatie’. Dat werd me niet in dank afgenomen maar ik zie de kerk niet langer als een criminele organisatie, daarvoor zijn ze te zeer…..uitgedund, marginaal om nog ooit zulke misdaden te plegen…incluis de Goede Heder uitbuiting, de afstandsbaby’s, Bleijerheide pedo internaat, of ander seksueel geweld tegen kinderen, blijven we zeker bij volle bloedmaan, alert.

Aangezien ik (en andere leden mea culpa) al procedures verloren hebben en die dus zelf konden betalen, trap ik niet meer in publiciteitsgeile advocaten. Ben het wel eens dat dit een misdaad is tegen de menselijkheid, waartegen regeringen, overheden, nooit wilden optreden. Ook de EU, mensenrechten verwierpen onze argumenten ondanks dat het een identificeerbare groep betrof….kinderen dus.