Te Laat

De voormalig decaan van de Universiteit van Michigan die toezicht had moeten houden op de turnarts Larry Nassar, die is veroordeeld voor misbruik van honderden Amerikaanse meisjes, is opgepakt. Nassar was als sportarts werkzaam op de universiteit en misbruikte daar ook jonge atletes.

William S. verblijft nu in de gevangenis van Ingham County, heeft sheriff Scott Wriggelsworth laten weten. De sheriff maakte niet bekend wat de precieze aanklacht is tegen S., die vandaag aan de rechter zal worden voorgeleid.

Te weinig toezicht (in Bleijerheide was juist veel toezicht)

De voormalig decaan, die sinds december op medische gronden op verlof is, zou te weinig hebben gedaan om het misbruik door Nassar te voorkomen. Zo had voorzitter John Engler van de universiteit in februari laten weten dat hij S. wilde laten ontslaan omdat die niet had toegezien dat Nassar de strengere richtlijnen volgde die waren opgesteld na klachten van seksueel misbruik.

De directeur van de Universiteit van Michigan stapte eind januari op na kritiek dat ze te weinig zou hebben gedaan tegen het misbruik door Nassar. Eerder stapten al directieleden van de Amerikaanse gymnastiekbond en het hoofd van het Amerikaans olympisch comité op.

Communie Bleijerheide

In Bleijerheide mochten de arme broeders hun gang gaan, niemand die iets deed, niemand legde ze iets in de weg, noch het OM dat naliet in te grijpen. Alles en iedereen zweeg of het moest intern worden afgehandeld. Deze franciscanen die zich schuldig maakten aan zeer strafbare feiten kwamen er mee weg door naar Ohio, USA te vluchten. Ook daar zijn ze weer van de radar verdwenen….een criminele organisatie met het nodige geld op zak, op de vlucht en niemand die er achter aan gaat!