Misericordia

De laatste vier jaar heb ik geen vakantie genoten, geen dag rust aan mijn kop (en lijf). Ik word gek van de ‘onzichtbare’ daders, en van het soort slachtoffers dat blijft hangen in misericordia (wordt in Godsnaam overlever). Het geeft geen sjoege alle dossiers bij te houden, namen, literatuur die te maken heeft met het 10.000 tot 20.000 slachtoffers drama seksueel geweld in Nederland (cijfers alleen van de RKK), en dan walg ik steeds meer van de scorende bekende Nederlander die met dit drama publicitair aan de haal gaat en, uiteraard voor de camera iets doet aan ‘het seksueel geweld probleem’. Ik stel voor dat we een paar bekende en onbekende Nederlanders voor de camera slepen en zich uitspreken dat ze ook wel eens in de fout zijn gegaan. Ik ben ook niet mr. perfect, ben ook wel eens te dog Martinver gegaan, juist dat schijnheilig gedoe is niet te harden.

Dan…ik haat de kerkklokken die dagelijks minutenlang over me heen denderen van de kerk hier achter mijn huis, steeds de dood van mijn vader in herinnering brengend. Ik negeer niet het moedwillige onbegrip over de weg naar verzoening maar zullen zij iedere steen laten liggen wanneer het aankomt op een confrontatie? Uiteraard gaan de vier jaar dat we dagelijks bezig zijn in woord en daad zijn tol eisen dus ga ik enkele beslissingen nemen, een ervan is…de komende maanden minder blog, behalve als mijn pen uit zich zelf begint te schrijven…zal ik mij melden. Voor de rest blijf ik bereikbaar.

5 gedachten over “Misericordia”

 1. Stichtingen zijn rechtspersonen en worden opgericht bij notariële akte (Titel II van de wet).

  1. Here God, stinkt dit effe naar Gods bruiden (mijn nonnen destijds) en hun hoogste ideaal het opgeven van de eigen identiteit

   Het is je misschien al eens opgevallen dat de basis van Mensenrechten de erkenning is dat ieder mens een Rechtspersoon opgericht bij de verwekking?
   En daar precies het muiltje wringt?

   Het goede nieuws is dat je over Titels en wetgeving aan de hand van de opgedanen ervaring eens na kunt denken, (Al was het wellicht bedoeld als ontwerpje voor een afscheidscadeautje-merklap uit te voeren in kruissteek: Bertje dient zich te onderwerpen? )

   en natuurlijk dat je er dat je er in geslaagd bent de meest bruleske opmerking te maken over belangenbehartiging en lotgenoten help en zelf-help in het kader van kerkelijk (seksueel) misbruik en geweld.

 2. Lijkt mij dat
  er naast de mededeling over je walging mbt ¨de steeds meer van de scorende bekende Nederlander die met dit drama publicitair aan de haal gaat en, uiteraard voor de camera iets doet aan ‘het seksueel geweld probleem’ ¨

  (naast de ¨spontaan¨ op dit blog verdwenen berichten en reacties – kennelijk resultaat van het groen onderaards sokkenvretertje )
  voor je in zomerslaap gaat en de daarbij wel verdiende bloemen, Bert

  geheel en al in stijl van de de voorgaande jaren en verantwoordelijkheden

  nog minstens 2 zaken ontbreken:

  1 mededeling omtrent de rest van De Stichting Mea Culpa United

  2 een of andere mededeling zoiets in de stijl ook Klokk toe over is gegaan:

  citaat website http://www.klokk.nl/

  ¨Het bestuur van de Stichting KLOKK aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van oproepen tot steunbewijs geplaatst door gebruikers van deze website. ¨

  Rest mij bovendien heel persoonlijk jou alle goeds toe te wensen, niet in de laatste plaats met het vinden van de draagbare oplossing omtrent het cultureel erfgoed van die over je heen denderende kerkklokken en wat dat voor jou persoonlijk betekent (heeft).

  1. Misericordia: Latijn, barmhartigheid: klapstoeltje in koorbank voor wie moe wordt van het lange staan. Wij stoppen niet, ook de rest van bestuur blijft lekker doorgaan, het is zomer terwijl die kerkklokken maar blijven donderen…dank für die schone blumen, ook namens mijn vrouw!

Reacties zijn gesloten.