Engelen klanken

Aangifte tegen Maastrichtse pastoor, bisdom en kardinaal Eijk

deze aangifte werd gedaan door een van ons, een mea Culpiaan. Wij hadden al vorig jaar en begin dit jaar verschillende pogingen ondernomen een melding bij de politie neer te leggen. In een eerdere melding ving ondergetekende bot bij politie Heerlen. Jawel, eerst zou het naar de OvJ gaan maar die bleek vanaf datum gesprek (4 januari 2012) met twee politie mensen op het bureau te Heerlen, geen tijd te hebben. OvJ heeft het druk! Toen hebben we meneer Moraal OM aangesproken tijdens hoorzittingen Tweede kamer. De Tweede kamer wilde weten hoe dat zat met aanklachten bij OM. Wij, mea Culpa als enige organisatie die zijn nek uitsteekt, vertelden de kamerleden: ‘aanklachten worden nog steeds geweigerd. Kerk wordt door OM beschermd’.

Meneer  Moraal PG beloofde plechtig dat iedere melding wordt aangenomen, aldus geschiedde vandaag. Niet de kerstraat onderzoekt het misbruik / geweld maar de rechtstaat.

Aangifte gedaan van seksueel misbruik en mishandeling door 11 broeders van het internaat. Mocht u denken ‘wow, dat is heftig’; echter het is geen nieuws. Leest u het Engelen dossier dat al sinds 2010 online staat.
PS Het is een aangifte die door OvJ moet worden bekeken. Nu hebben wij in eerdere aangiftes geweigerd een zeden aangifte te doen om het simpele feit dat er voortschrijdend inzicht is in de kennis over het misbruik / geweld (Deetman rapport). Wij hebben bewust niet het persoonlijke verhaal (verjaard) naar voren gebracht maar het vernietigen van de bewijslast als crimineel feit te te laten boekstaven ofwel te laten onderzoeken. Net zoals in België en Duitsland een politie inval om deze archieven aan de vergetelheid te onttrekken. We komen stapje voor stapje verder want de heer Moraal houdt zijn woord. Weigert OvJ dit dan ligt mijn aangifte van 4 januari 2012 klaar maar vooralsnog we geven het nu het voordeel van de twijfel want hoe kan het dat 10.000 tot 20.000 kinderen in NEDERLAND door de RKK zijn misbruikt en er niets gebeurt!