Onafhankelijke politie commissie

Links Bert rechts Wim
Links Bert rechts Wim

“Steeds meer slachtoffers van misbruikzaken in Groot-Brittannië durven hun verhaal te doen”, zegt correspondent Tim de Wit. “Het lijkt erop dat de zaak rondom BBC-presentator Jimmy Savile, die honderden kinderen misbruikte, een domino-effect heeft veroorzaakt.”

In Londen gaat een onafhankelijke politiecommissie onderzoek doen naar het verdoezelen van kindermisbruik binnen het politiekorps van de stad. Er worden veertien zaken onderzocht die speelden tussen 1970 en 2005. Allemaal hebben ze te maken met seksueel misbruik van kinderen en er zou sprake zijn van corruptie op het hoogste niveau.

(MCU) Misschien wel de reden dat in Nederland het badwaterparlementair onderzoek geen gewillig oor vond bij enkele politieke partijen omdat de openbare hoorzittingen (onder getuige) wel eens zouden kunnen doorzieken naar de hele maatschappij. Politici, de hoogste kringen moeten hun blazoen schoon houden. Veel zaken in het verleden zouden alsnog komen boven drijven in het woelige badwater van het kindermisbruik.