De lieve vrede

God, opeens wil men samenwerken? Komt het door de aanstormende jingle geluiden van de kerstman, de behoefte aan de lieve vrede? Het doet me een beetje denken aan een ander feest waar men zo maar van ‘mood’ kan veranderen. Carnaval, het hele jaar zien ze je niet staan, praten niet met je, en met de carnaval hangt iedereen om je nek. Vreemd, samenwerken terwijl men nog geen week geleden op 6 December de civiele procedure die ondergetekende heeft aangespannen, nergens vermeld stond in de koepel. Mea Culpa heeft niet bestaan het afgelopen jaar, ja we mochten de deuren opentrappen, maar daarna moesten andere hopmannen en hooglustigen het lotgenoten genootschap vertegenwoordigen. Er waren immers schijnbare, onoverbrugbare tegenstellingen en men kon niet lachen om de zwarte lijn daar wij ons richten op de daders. We voerden de kritiek op aan Deetman, verfoeiden de trukendoos van de verjaring, de criminele sporen van de katholieke kerk werden gescheiden van de staat, gewist. 1000 daders, en maar een handje vol dat zich melde.

Mea Culpa’s aanwezigheid in London  bij het Benedictus bezoek; present op alle lotgenoten dagen van mensen rechten in de kerk, België; zij San, Rik komen speechen bij het dode internaat te Bleijerheide onze Mars tegen de doofpot; de Snap, Amerika contacten door Europa, we melden ons bij het internationaal Gerechtshof in Den Haag wegens misdaden tegen de menselijkheid. Waar waren jullie? Magdalena manifestaties die wij wilde opzetten, het moest allemaal voorzichtig want Deetman schoof steeds meer op naar de slachtoffers???  Onze argumenten vond men te extreem, radicaal, en toch hoe dichter men nu bij de Deetman conclusie komt hoe meer men geneigd is alsnog van standpunt te veranderen of enigszins aan te passen. Was de witte lijn dan toch niet een beetje te wit? Te clean?
Men verweet mij dat ik niet alle slachtoffers vertegenwoordigde door zo fel te keer te gaan tegen Deetman en zijn kerkonderzoek. Ik heb nooit gepretendeerd voor iedereen te spreken, dat is in deze kwestie, die maar voor de helft door de kerk doelbewust wordt onderzocht, ook onmogelijk. De diversiteit van het leed, zoals Roel Verschueren het noemt, prima stuk overigens, is niet te koepelen, het haalt de dynamiek eruit en dat moet je niet willen. Wij staan een pittige, vredelievende lijn voor daar ook ‘slachtoffer organisaties’ worden geïnfiltreerd, genegeerd en gemanipuleerd.
………………………………….
Wij kenden mollen, hackers, mensen die met ons meeliepen, de boel vertraagden en opeens niet meer kwamen opdagen. We werden vereerd met bezoektjes, flessen wijn op tafel gezet, we waren interessant. Uitgenodigd door de bisschop om te zien wat voor vlees hij in de kuip had. Onze eisen legden we neer bij Lindenbergh, stuurden meerdere mensen, groepen naar Deetman, en geleidelijk daalde een algemeen stilzwijgen over ons neer, had men toch niet zo’n behoefte aan samenwerking? Is carnaval voorbij, de samenwerking op straat? We kregen te horen dat de tijd voor diplomatie was aangebroken; de witte en zwarte lijn die Mea Culpa uitdroeg was definitief omgeslagen naar wit, geen vieze, anti clerici foto’s op het blog. Foei! Naakt werd ook verworpen.
Er stond in de Volkskrant begin 2010 een voorpagina stuk over de door ons gewenste megaclaim. Deze woorden werden mij in de mond gelegd, terwijl ik geen seconde in dat interview over geld heb gesproken maar wel over een oproep tot een boycot van het Deetman onderzoek. Opeens ben ik een geldwolf. Ik moet me dus verdedigen tegen iets wat ik helemaal niet beweerd heb. Vervolgens beginnen weer anderen te roepen dat ik alleen met civiele / strafzaken bezig ben. We houden contact met honderden mensen, vergaderden met pers erbij, staan iedereen te woord, schrijven dag in dag uit artikelen op het mea culpa media-blog, en ik maak de ene na de andere misstap wanneer het om advocaten gaat. Jullie mogen allemaal jullie mening vormen, prima geachte samenwerkers maar……ik heb geen klacht ingediend bij  Hulp en recht, meldpunt SM RKK, noch Deetman mijn verhaal opgestuurd, nooit zal ik meer bij de dader te biecht gaan of de dader organisatie pleasen in haar hypocriete ontkenning van misdadige gebeurtenissen. Er zijn mensen die weten wat het is om achter de Berlijnse muur te wonen, de muur die ze om internaten bouwden was even misdadig want het betrof puur kinderen die van de een op de andere dag, als ratten in een val, vastzaten.
Ik heb openlijk het vertrouwen opgezegd bij Deetman vanwege het geweld, de psychische terreur dat niet onderzocht wordt, en niemand die me steunde. Hoe af te rekenen met het katholieke verleden?
Jullie roepen maar!

7 gedachten over “De lieve vrede”

 1. CRISP: Kan je nu al blindelings zeggen dat dat totaal niets betekent voor die zorgverzekeringspakketten ( waar gaat het hier in hemelsgodsnaam over) en weet je waarom niet?
  Om de doodeenvoudige reden dat die zorgverzekeringspakketten inhoudelijk allang vast liggen en of jij nou in 7 sloten tegelijk loopt of op je kop een asperientje of 20 inneemt, daaraan verander JIJ geen ene fuck meer!
  Snappie?!

  (trouwens lafbekkerig gedrag kan je ten ene male niet ontzegd worden door je eigen ongelijk/ fouten/ kortzichtigheid niet onder ogen te durven zien en nog minder erop te reageren)
  Maarja, dat is dan ook typisch “jouw handtekening” zullen we maar zeggen!!

 2. Diep onder de indruk natuurlijk van je betoog, hoor.
  Maar als je het goed vind ligt mijn prioriteit nu toch even bij het uitzoeken van problemen die jeugdslachtoffers van historisch geweld nu heel aktueel tegenkomen en wat dat dan betekent voor de Zorgverzekeringspaketten per 1 januari a.s.

 3. CRISP, je hebt altijd wel wat af te zeiken natuurlijk, zo ken ik je weer, heheh…
  maar echt je best heb je niet gedaan om iets verder te kijken dan je wipneusje lang is waar het betreft de reactie van KLOKK aangaande het rapport Lindenbergh en de inhoud ervan.

  Dus doe je huiswerk maar opnieuw, het zou je sieren en zeik eens wat minder een ander af, wellicht knap je daar stiekum ook wel een beetje van op!!

  ‘Wachten’/ 07-11-2011
  Misbruikslachtoffers binnen katholieke instellingen zijn opgelucht maar vinden dat de de compensatieregeling laat is gepresenteerd. ”We hebben tot november op helderheid moeten wachten”, aldus Guido Klabbers van Klokk.

  In Klokk zijn 12 slachtoffergroepen verenigd. De organisatie maakt zich zorgen of medische of psychologische experts die worden ingezet binnen de compensatieprocedures wel onafhankelijk zijn.
  Ook betreuren ze de regel dat er na uitspraak van de compensatiecommissie geen hoger beroep meer mogelijk is. Ook over de financiën is Klokk kritisch.

  Beperkt
  ”Als slachtoffers in categorie 5 vallen, waarin ze recht hebben op vergoeding voor de zwaarste misgrijpen, hebben ze recht op 15 procent voor kosten van rechtsbijstand. Dat vinden we beperkt.”
  Ook is Klokk kritisch over het feit dat in het rapport louter wordt gesproken over seksueel misbruik.
  ”Hier wreekt zich dat er weinig contact is geweest met slachtoffers: er zijn tal van mensen onderworpen aan de macht van dienaren van de kerk, ze zijn getraumatiseerd voor de rest van hun leven.”

  Laat
  Slachtofferorganisatie Mea Culpa vindt ook dat de compensatieregeling laat komt. ”De bisschoppen zouden in juni al een reactie geven. Daarmee komen ze nu een dag voordat er een tussenrapport wordt gepubliceerd’’, aldus Bert Smeets van Mea Culpa.
  ”De bisschoppen lijken wel op het laatste moment een complimentje te willen krijgen.”

 4. Ik heb ooit eens van iemand, als wijze raad, gehoord dat je het beste je eigen weg kunt zoeken in het proces dat erkenning, genoegdoening en heling heet en welke weg dat nu precies is, is voor eenieder verschillend.
  Zolang je je hart maar volgt en achter de acties staat welke je op je neemt.
  Wanneer iedereen nu eens naar zijn/ haar eigen hart zou luisteren dan kun je er zomaar achterkomen dat er meer, dan alleen maar één weg is!

 5. Beste lotgenoten,

  Juist dit “oud zeer” moet nu eindelijk eens worden opgeruimd en daarom moeten we in gesprek met elkaar. Uiteinedelijk hebben we allemaal de zelfde doelstelling, die van de lotgenoten en zeker van die lotgenoten die aan de zijlijn staan en geen enkele invloed hierop kunnen uitoefenen. Deze slachtoffers zijn wel de dupe, terwijl we ze graag hadden willen bereieken. Het tegendeel gebeurd nu en de RKK kijkt daar tevreden naar! Beste mensen, GA PRATEN!!!!!

 6. En da’s dus precies het punt: er wordt wat af geroepen!

  Door Deetman die slachtoffers door stuurt naar Ton Leerschool dankzij wie je in een paar klikken bij de meest perverse haat sites komt, met dank aan de betaling door de RKK-N

  RTL Nieuws | 20 juni 2011, 18:29
  Slachtoffers kerk blij met advies
  De slachtoffers van het misbruik in de rooms-katholieke kerk vinden dat de commissie-Lindenbergh een goed advies heeft uitgebracht. Dat zegt hun woordvoerder, Guido Klabbers.

  Fantastisch al die woordvoerders !

  1. Als we alles gehad hebben komt mevrouw ook weer eens om de hoek kijken.

   Luister dame, als er al iemand is geweest die inderdaad zijn mond opengedaan heeft dan is het wel Bert. Ok, niet altijd even genuanceerd, maar hij laat zich tenminste zien.

   Jou, jou heb ik alleen maar van de zijlijn bezig gezien met alleen maar mooie praatjes. Zelfs op de site van Klokk.

   Wanneer ben jijzelf zover dat je je ware ik toont? Nou?
   In mijn ogen ben jij niets anders dan een laf persoon, alleen maar een praatjesmaakster of is het nou toch een praatjesmaker.? Want bij mij begint steeds meer de twijfel te ontstaan dat ik hier te maken heb met een hermafrodiet.

Reacties zijn gesloten.