Speelgoed teugels

Omdat hij hardop delen van een tafelgebed meegebeden heeft, moet pastoraal werker Tejo van der Meulen worden ontslagen, vindt aartsbisschop Wim Eijk die stevig de eucharistische teugels aantrekt.

Gisterochtend is in de negen geloofsgemeenschappen van de parochie Sint Jan de Doper in Vecht en Venen een brief voorgelezen van het kerkbestuur. Dat is niet erg gelukkig met het ontslag. In de slotzin zegt het bestuur dat het ‘verslagen en uitermate teleurgesteld’ is. (einde quote).

Het kerkbestuur heeft dan weinig met ons (MCU) gecommuniceerd want wij, net niet verslagen, wilden aartsbisschop Eijk, die nu wel heel erg tegen de testikels van de Vaticano’s opkrabbelt, afgelopen Woensdag tijdens de hoorzitting aanzetten om eens echte paarden te temmen en stevig de teugels aan te trekken. Ja, je weet het niet, de man loopt snel heen, heeft afspraken en wie weet zit hij zwaar uit te hijgen op zijn kamertje, en krijgt hij maar heel weinig mee wat er in de wereld gaande is. Maar de echte teugels die hij moet aantrekken laat hij achterwege. Wij, Corrie en ik dachten, wij spreken hem aan, die stap zetten wij wel, no problem. Want wie weet of Eijk ooit een stapje, een heel klein stapje naar ons durft te zetten? Dan hadden we hem kunnen wijzen op wat hiaten in klachten en steunbewijzen die er liggen voor een nog actieve pastoor Jan S te Maastricht die iedere Zondag het tafelgebed hardop voorleest:

Per ipsum, et cum ipso, et in ipso, est tibi Deo Patri omnipotenti, in unitate Spiritus Sancti, omnis honor et gloria per omnia saecula saeculorum (Door Hem, en met Hem en in Hem zal uw Naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader, in de eenheid van de Heilige Geest, hier en nu en tot in eeuwigheid), waarop de gelovigen antwoorden met Amen!

Gebeden vol liefde, herenliefde en in eenheid met de heilige geest de waarheid beijveren. Het is maar dat u het weet want anders moet u het onderstaande wederom herhalen.

Er komt een monument voor misbruikslachtoffers binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Maar volgens mij bestaat dat al lang: ‘Het Torentje Van Drienerlo’ van Wim T. Schippers bij de campus van de Technische Universiteit Twente (1979)