Bisschoppen aftreden

persbericht

Mea Culpa, de slachtoffer organisatie die aan de wieg stond van onthullingen rond seksueel misbruik wilt dat de bisschoppen opstappen en onderschrijft niet de steun die door Klokk gegeven wordt aan de bisschoppen. Zij, de bisschoppen moeten onmiddellijk aftreden, hun excuses worden door het overgrootte deel van de bevolking, en zeker binnen onze organisatie, niet geloofd. De oproep van Klokk om slachtoffers in het paars gekleed te laten gaan is voor ons onacceptabel. Paars is de kleur van de boetedoening, het is niet aan de slachtoffers om boete te doen maar aan de daders.

Door mee te gaan in de rituelen van tot die kerk is de afstand niet opgelost. Zeker niet, zolang er grote onduidelijkheid is over de status van vele ontucht plegers binnen de kerk. De kerk zal eerst concreet actie moeten ondernemen om de nog levende daders aan te pakken!

Dan liggen er nog ontucht zaken in de kelders van het geloof, vele meldingen, zowel van Bleijeheide als daarbuiten, die bij ons zijn binnengekomen sinds begin 2010, kunnen nog onder de aandacht brengen.

Om nu stille nacht, heilige nacht te zingen in het paars, laat de daders eerst boete doen voor de rechtstaat.

Weg met die smeerlappen‘ schrijft Youp van het Hek.

Een andere minder bekende Nederlander schrijft:

‘Waarom heeft de Jong zich bedankt als hulp Bischop in Roermond? Wist die ook meer van die voorvallen en of kon hij zich niet verenigen met Wiertz. Het wordt de hoogste tijd dat die Wiertz opstapt en liefst zo snel mogelijk.  Dat is de mening van een vrijwilliger, medewerker van een van de parochies in Kerkrade en ik denk dat velen met mij er zo overdenken’. 

Bert Smeets

voorzitter stichting Mea Culpa United

4 gedachten over “Bisschoppen aftreden”

 1. Ik denk dat de bisdommen onderling heel goede contacten hadden met elkaar over het misbruik in de kerk. Toevallig zijn in verschillende bisdommen de archieven vernietigt.
  En op TV werd er gezegt door de hoogwaardigheids bekleders van de kerk dat de bisdommen verantwoording moesten afleggen alleen aan het Vaticaan en niets van elkaar wisten. Ook voor deze mensen is er geen biechtstoel te vinden!

 2. Het interview met Ehhhhh Wiertz kwam echt heel geloofwaardig over van onze vader:( ik moet er niet aan denken zo’n baviaan als pap.

 3. Is het ondenkbeeldig dat al tientallen jaren het seksueel misbruik als zwaard van Damocles boven de kerk hangt?

  Dat de kerk dat dondersgoed wist?

  Dat vandaar de hardst werkende om dit te verdoezelen (Ratzinger) beloond moest worden?

  Hoeveel extra slachtoffers?

  Er staat een duivel op het bordes a.s. zondag!

Reacties zijn gesloten.